3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,75 dl kakao 0,5 tsk salt 1,5 dl kaffegrädde (växtbaserad, jag använde ikaffe) 1,5 dl olja (neutral mat-, raps- eller solrosolja) 2 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg) 0,5 dl sojagrädde, vispbar (kokos- eller havregrädde) flingsalt (till garnering)
Lägg burken/burkarna i en stor kastrull (gärna med en disktrasa på botten). Men då du är i affären heter det kondenseradmjölk och det krävs en process för att mjölken ska bli till kola
Den här kladdkakan är en ljusare variant med kolasmak tack vare kondenseradmjölk. Det har varit lite dåligt med bloggande sista veckorna men när jag hinner lägga in bilder på hur vårt kök ser ut just nu så kommer ni förstå… Vi gör en totalrenovering av köket just nu och jag kan inte laga mat/baka på iaf tre veckor så det blir en liten ofrivillig paus – tur att jag har gamla favoriter på lager som jag inte hunnit lägga upp tidigare
Sött är alltid bra, så varför inte börja med en kaka. Jag använde karamelliserad mjölk men självklart kan du koka en burk kondenseradmjölk för att få fram samma härliga kolasås
Jag provade med en liten burk första gången och det var kanske därför smaken blev. Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenseradmjölk
Vispa krämen kall, och blanda väl med den kondenserademjölken. Om du väljer att använda sötad mjölk får du vara försiktig med det extra sockret, för mjölken är jättesöt i sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.