Den blev lite grekiskinspireradmed bla fetaost, oliveroch soltorkade tomater. Jag och Marko var barnfria och då passade vi på att fylla pajenmed sånt som inte barnen gillar
När det var dags att jag leta ingredienser till gårdagens middag hittade jag bland annat oliverochfetaost i kylskåpet, alldeles perfekt för att göra en pastagratäng i grekisk anda
Därefter blandar du samman alla ingridienser till pajdegenoch trycker ut den i en pajform. Jag är otroligt svag för pajer, jag tycker det är den perfekta maträtten oavsett om det är i lunchlådan eller till middagen
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Vi åt vår grekiska omelett till middag tillsammans med ruccolasallad med päron och balsamicosirap. Det har varit akuta middagar varvat med kalasmat för ett helt kompani med ungar och deras föräldrar
Smörj en pajformmed olja. Smula över fetaostenoch lägg ut oliverna jämnt över pajen. Häll över äggstanningen och se till att osten fördelar sig jämnt över pajen
Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
Hacka mozzarella, fetaost, lök och soltorkade tomater. Blanda medoliveroch ha ner i pajskalet. Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.