Förra året gjorde jag grön tomatmarmelad på de tomater som inte hunnit mogna under sommaren. I år har vi så många tomater som mognar samtidigt att jag tyckte jag kunde offra ett gäng på en röd tomatmarmelad
Skålla, skala och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Blanda allt utom vaniljsockret i en gryta och koka under omrörning i 7-8 minuter
Mammas tomatmarmelad är den godaste jag vet. En stående snitt som jag brukar bjuda på när vi har gäster är en Zeta Crostini med en bit Gorgonzola toppad med mammas fantastiska tomatmarmelad
Vill man vara extra husmoderlig/faderlig så ställer man sej vid spisen och koker en underbart god tomatmarmelad som gör sej fint till en god ost av det mognare slaget
500 g gröna tomater. 1rivet skal och saft av ½ citron. 11 stjärnanis. 13 dl syltsocker. 1Antal portioner 1 dl 2 dl 4 dl 6 dl 8 dl Välj 500 g gröna tomater rivet skal och saft av ½ citron 1 stjärnanis 3 dl syltsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.