Bred blandningen över fisken. Servera fisken med ris eller kokt potatis och en färggrann sallad. Halvtina fiskblocket och skär det i centimetertjocka skivor
Prova med en sticka för att se om köttsaften är klar och genomskinlig. Blanda rap- och olivolja tillsammans med citronsaften till marinaden och häll över
Tillsätt laxtärningarna. När potatisen är nästan klar tillsätt dill och persilja. Ca 20 cm lax, tärnad (utan skinn). 1 stor gul lök, hackad 1-2 vilöksklyftor, pressade 2 msk smör 2 tsk curry Ca 500 g potatis, tärnade Ca ½-1 l vatten (beror på hur flytande man vill ha soppan) 1 buljongtärning, vegetarisk 1 ½ tsk salt 2 tsk svartpeppar grovmalen 2 msk dill, klippt 2 msk persilja, klippt Ca 20 cm lax, tärnad (utan skinn) 1-2 msk mjöl 4 msk crème fraiche ½ dl grädde 2 msk flytande citron
Låt den vila en stund i formen. Ugn 150°. Putsa filén. Krydda den med salt, peppar, curry och paprika. Stek den runt om i en stekpanna så den får fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.