Stjärnnutella, Braided Star Bread. Sist jag gjorde ett sådant här stjärnbröd tyckte jag att degen blev så hård och osmidig, så den här gången minskade jag mängden vetemjöl
De bästa dumplings jag någonsin ätit åt jag på restaurang Yauatcha i London. Jag erkänner utan omsvep att den måltid jag och min man avnjöt där är den första och hittills enda i mitt liv som fått mig att faktiskt gråta
Vi älskar asiatisk mat här hemma, som ni vet (ni som följt bloggen sen start). jag provar ofta olika smakkombinationer, såser, grönsaker, rissorter och nudlar
Ja, till och med till makrill. -) Kanske inte det första man tänker på, att man ska servera Baba ganoush till stekt makrill men det var faktiskt jättegott
Det här är min variant av en underbar marockansk kycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan
. Första gången jag prövade zaatar var på en restaurang i Dubai där vi stannat för att äta manakish. Vi smakade både manakish med zaatar och med akawi-ost
ca 8 - 10 dl vetemjöl, eller fullkornsmjöl. 2 tsk salt. 2 tsk torrjäst. 2 msk olivolja. 4 dl vatten. Blanda det mesta av mjölet, salt, jäst, och olja in stor skål
När tjejerna var över här om veckan för lite bubbel och småplock serverade jag bl a rostad serrano skinka brutna i mumsvänliga ‘chips’ samt den alltid lika goda, arabiska röran/dippen, hummus
Stek kebaben och hacka löken. Häll i majsen. Tillsätt tomaterna, kryddorna, buljong och vatten. Låt puttra ytterligare några minuter till buljongen smält
Kebab smakar annorlunda om den lagas på lamm-, nöt- eller blandfärs. Servera kebaben med arabiskt tunnbröd eller pitabröd, skivade grönsaker och tzatziki