Indonesisk pytt i panna. Om du gör nasigoreng till fler personer är ugnens långpanna bra att använda. Det är en alldeles utmärkt indonesisk pytt i panna om man har kyckling eller fläskkött över, och i kylskåpet ligger just nu lite ugnsbakad kyckling och väntar på att bli uppäten
Nasi är 'ris' på indonesiska, goreng står för 'stekt' och ayam betyder 'kyckling'. Nasigoreng är en indonesisk eller malaysisk risrätt som innehåller olika grönsaker och oftast också kyckling
Fräs hackad vitlök och lök, curry och paprikapulver i en stekpanna med matfett. 1 msk matfett. Tillsätt tärnad kyckling, strimlad vitkål och paprika och strimlade sockerärtor
ihop kall sås om du önskar ha den till NasiGoreng. NasiGoreng är klart att servera. 1 liter kokt ris eller koka fyra portioner ris, välj gärna asiatiskt jasminris men vilket ris som helst funkar
Kvällens middag blev nasigoreng eller det stämmer ju inte riktigt för nasi betyder ju ris och goreng betyder stekt, men det blev stekt blomkål istället för ris
3 msk Mat & Bak Smör. 1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Dela kycklingen i tärningar och stek färdig på medelvärme, alternativt använd kycklingrester som blivit över från annan måltid
Mat,. Som utlovat kommer här receptet på NasiGoreng som jag gjorde igår. NasiGoreng, 2 portioner À 4ppIngridienser~ 2 dl kokt jasmin ris~ 4 st färska champinjoner~ 1 liten gulök~ 1/4 röd paprika~ 1/4 grön paprika~ 1/2 tsk kinesisk äkta soya~ 2 tsk olivolja att steka i~ salt och peppar efter smakGör såhär~ koka ris enligt anvisning
Nasigoreng är en indonesisk rätt som oftast innehåller kyckling, grönsaker och ris. I min nasigoreng finns det kyckling, räkor, morötter, lök och ris förstås – och ett par smaksättare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.