1. Skala och klyfta potatis, morötter, palsternacka och rödbetor. Vänd i olja. Salta och peppra. Lägg på plåt och ugnsbaka i 225 grader ca 20 minuter eller tills potatis och rotfrukter fått fin färg
1 stor kalvnjure, ca 400 g. 1 stor kalvnjure, ca 400 g 2 msk vetemjöl. NJURRAGU. Många som sätter värde på god mat uppskattar särskilt rätter med njure
1 putsad kalvnjure, ca 300 g. 1 putsad kalvnjure, ca 300 g 2 msk vetemjöl. NJUR- OCH FLÄSKGRYTA. En riktig kalasrätt får man om man blandar njure och rimmat stekfläsk och låter det puttra i buljong och rödvin
Cognacsflamberad fläskfilé med potatis-och baconsufflé i sitt skal, och grönpepparsås. Igår kväll kom vi hem från vår härliga barnlediga helg med Ia och Daniel på Elite Hotell Knaust i Sundsvall
405 kcal/port med potatis (100 g potatis är 76 kcal) 4 port 500 g fläskfilé 1 dl konjak 2 dl creme fraiche 15% 2 msk dijonsenap 1 köttbuljongtärning 4 klyftor vitlök kryddkasse salt & peppar 8 potatis Gör så här
200 g kalvnjure. Skär filébitarna i vardera fyra skivor och platta ut dem. Skär även njuren, som endast trimmats på det yttersta av sitt fett, i tunna skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.