Krämig vaniljkaka med frasig smördeg. Krempita är en mycket populär och omtyckt kaka från Balkan. Jag smakade denna kaka för flera år sen och älskade den
Nämen, ett nytt recept. Senaste veckorna har verkligen varit fullt upp. Ni som följer mig på Instagram och Facebook har knappast missat att vår lilla prinsessa Ella har kommit till världen
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 4 st Ägg 1 dl Strösocker 6 dl Vetemjöl 125 g smör 2 tsk Bakpulver 3 1/2 dl vatten Till servering Vispad grädde sylt
Får besök av lillebror med fru till eftermiddagsfikat. Tänkte jag skulle baka något till det förstås. )Vad passar bättre så här på drottning Silvias namnsdag än en Silviakaka
Botten. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 5 min tills smeten är tjock och blank
Godmorgon på er. Hoppas att ni har haft en bra morgon. Solen är framme idag och jag har redan hunnit vara ute med min lilla son i det fina vädret och iskylan bara biter i huden, så härligt