Receptet är från Åse på "56 kilo" och jag kan varmt rekommendera hennes recept. 1 rund brödkaka som delas i 4 bitar1/2 liten burk keso (alltså 125 g)3 ägg1 msk kokosolja eller rapsolja3 msk kokosmjöl4 msk mandelmjöl (ta 5 msk kokosmjöl om du ej tål mandel) 1 msk Fiberhusk 2 tsk bakpulver en nypa salt addera chiafrön eller hackade nötter om du vill ha tuggmotstånd Rör ihop ägg, olja och keso. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 minuter. 1 rund brödkaka som delas i. 1/2 liten burk keso. 1 msk kokosolja eller rapsolja
Enligt originalreceptet ska knäcket stå inne i ugnen 45 minuter i 150 grader men jag tog ut mina tidigare för att de inte skulle bli brända. FRÖKNÄCKE (LCHF)1plåt1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön0,5 dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk0,5 tsk havssalt0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)2,5 dl kokoande vattenLite flingsalt att strö överGör så här. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Grädda i 20 minuter i 150 grader, ta sedan ut och skär i bitar. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg. 150 grader m. 1 p. 1 dl solroskärnor. 1 dl sesamfrön. 1 msk fiberhusk. 150 grader
Nyttiga proteinpannkakor (ca 8-10 st). 1 msk fiberhusk (finns på glutenfria hyllan i mataffären). 10 äggvitor (Äggvita på 1 liter är jättebra att ha i kylskåpet, 1 dl = 3 äggvitor. Servera gärna med lätt kvarg (1 %) blandat med lite vaniljpulver och skivade bananskivor eller annan frukt eller bär som du föredrar. ) Nyttiga proteinpannkakor (ca 8-10 st). 1 msk fiberhusk (finns på glutenfria hyllan i mataffären). 10 äggvitor (Äggvita på 1 liter är jättebra att ha i kylskåpet, 1 dl = 3 äggvitor