1 kilo mindre

1 kilo mindre

  • 7 Recept
Kesobröd LCHF

Kesobröd LCHF

Receptet är från Åse på "56 kilo" och jag kan varmt rekommendera hennes recept. 1 rund brödkaka som delas i 4 bitar1/2 liten burk keso (alltså 125 g)3 ägg1 msk kokosolja eller rapsolja3 msk kokosmjöl4 msk mandelmjöl (ta 5 msk kokosmjöl om du ej tål mandel) 1 msk Fiberhusk 2 tsk bakpulver en nypa salt addera chiafrön eller hackade nötter om du vill ha tuggmotstånd Rör ihop ägg, olja och keso. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 minuter. 1 rund brödkaka som delas i. 1/2 liten burk keso. 1 msk kokosolja eller rapsolja
Godaste LCHF-frallorna jag testat!

Godaste LCHF-frallorna jag testat!

För ofta blir ju LCHF-bröd "inte 100". Recept frukostfrallor (från 56kilo. 1,5 dl mandelmjöl. 1,5 dl pofiber. 1,5 msk fiberhusk. 11/2 tsk bakpulver. 1 tsk salt. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Recept frukostfrallor (från 56kilo. 1,5 dl mandelmjöl. 1,5 dl pofiber. 1,5 msk fiberhusk. 11/2 tsk bakpulver. 1 tsk salt
Fröknäcke (LCHF)

Fröknäcke (LCHF)

Enligt originalreceptet ska knäcket stå inne i ugnen 45 minuter i 150 grader men jag tog ut mina tidigare för att de inte skulle bli brända. FRÖKNÄCKE (LCHF)1plåt1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön0,5 dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk0,5 tsk havssalt0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)2,5 dl kokoande vattenLite flingsalt att strö överGör så här. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Grädda i 20 minuter i 150 grader, ta sedan ut och skär i bitar. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg. 150 grader m. 1 p. 1 dl solroskärnor. 1 dl sesamfrön. 1 msk fiberhusk. 150 grader
Nyttiga proteinpannkakor

Nyttiga proteinpannkakor

Nyttiga proteinpannkakor (ca 8-10 st). 1 msk fiberhusk (finns på glutenfria hyllan i mataffären). 10 äggvitor (Äggvita på 1 liter är jättebra att ha i kylskåpet, 1 dl = 3 äggvitor. Servera gärna med lätt kvarg (1 %) blandat med lite vaniljpulver och skivade bananskivor eller annan frukt eller bär som du föredrar. ) Nyttiga proteinpannkakor (ca 8-10 st). 1 msk fiberhusk (finns på glutenfria hyllan i mataffären). 10 äggvitor (Äggvita på 1 liter är jättebra att ha i kylskåpet, 1 dl = 3 äggvitor
Lchf bröd

Lchf bröd

LCHF BRÖD1 limpa6 ägg250 g keso1 dl hasselnötsmjöl2 dl mandelmjöl0,5 dl pumpafrön0,5 dl solrosfrön0,5 dl sesamfrön2 tsk chiafrön2 tsk hela psylliumfrön1 tsk salt2 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1. Sätt ugnen på 175 grader. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 75 - 80 minuter. 1 limpa
LCHF Rostbröd

LCHF Rostbröd

LCHF Rostbröd 1 bröd. 10 medelstora ägg. 1-2 msk vispgrädde. 1 dl pofiber. knappt 1 tsk salt. 1 msk bakpulver. Sätt ugnen på 190 grader varmluft eller 210 grader vanlig. LCHF Rostbröd 1 bröd 10 medelstora ägg. 1-2 msk vispgrädde. 1 dl pofiber. knappt 1 tsk salt. 1 msk bakpulver
LCHF Bröd med mandelmjöl

LCHF Bröd med mandelmjöl

1 dl mandelmjöl. 1 tsk bakpulver. Grädda 10 min i 225 grader. 1 dl mandelmjöl. 1 tsk bakpulver. Grädda 10 min i