Vi har en uttjatad men god tradiotion här hemma på fredagar, vi äter taco som många andra. På sistone har jag varierat lite med att servera taco med tortillabröd, hårdaskal, gratänger och igår blev det paj
Tacosalsa. Tacosalsa. Jag gjorde en tacopaj med 3 olika fyllningar, köttfärs, tacosalsa och en krämig topping. 500 g blandfärs 1 gul lök1 påse tacokrydda1 dl vatten. 1 ½ dl tacosalsa (medium). Lägg färsen i pajskalet och lägg över tacosalsan och till sist fyllning nummer 3. 1 påse tacokrydda. 1 ½ dl tacosalsa (medium)
Stek köttfärsen med hackad lök tills den fått fin färg och blanda sedan i tacokrydda och tacosås. 2 gula lökar800 g köttfärs2 pkt tacokrydda1 stor brk tacosås1 påse riven ost300 g philadephiaost4 dl lätt creme fraiche2 tomater1 paprika1 liten brk majs1 purjolökMixa ihop pajdegen och tryck ut i en större ugnsfast form
Tacokrydda (en påse eller mer). En påse tacokrydda brukar räcka till ca 400g köttfärs, så anpassa efter mängden köttfärs du har. 800 g köttfärs och två påsar tacokrydda
Idag får du recept på en tacopaj som jag gjorde för ett tag sedan. Det finns flera olika recept på tacopajer, denna har ett krämigt täcke över sig som ger en god smak
Fräs färsen klar, krydda med tacokrydda (späd ev. Pajfyllning och topping1 gul lök600 g nötfärs1-2 tacokryddpåsar (beroende på hur kryddigt man vill ha det)0,5 pkt krossade tomater3 st tomater2,5 dl creme fraiche2 dl riven ostFinhacka löken, stek den mjuk