Safta, sylta och pickla

Safta, sylta och pickla

  • 7 Recept
Lemoncurd

Lemoncurd

Har börjat denna söndag på ett lugnt och skönt sätt. Ligger i soffan, dricker varm choklad och tittar på Vasaloppet precis som varje år
Syrad rödkål

Syrad rödkål

Strimla rödkålen mycket tunt och lägg i stor skål/bunke i metall. Pressa ner kålen i en stor glasburk med tätt slutande lock och häll sedan på vattnet upp till kanten
Syrad Rödkål

Syrad Rödkål

Massera med händerna kålen tills det släpper vätska och börjar bli mjukt. Tillsätt rödlöken och äpplet
Viltkebab med hoummus och syrad kål

Viltkebab med hoummus och syrad kål

Mixa alla ingredienser med stavmixer eller i matberedare, smaka av med salt och peppar. Häll över vinäger, socker, salt och peppar
Karamelliserad rödlök

Karamelliserad rödlök

Skala och skär löken i klyftor. Lägg i en stor plastpåse och dela klyftorna med fingrarna. Blanda socker och vinäger i en skål
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Blandningen av det sött, salt och syra får typ de flesta smaker att poppa. Framförallt passar det till mexikanska smaker – tänkt koriander, lime, chili … Det är dessutom hur lätt som helst att göra och klarar sig upp till två veckor i kylen
Syltad rödlök

Syltad rödlök

Till detta hade vi kokt nypotatis, coleslaw, bearnaisesås och denna syltade löken. Testade att göra det själv för första gången igår när vi grillade långkokt högrev som man sedan skar upp i bitar, penslade med bbq-sås och grillade