Matiga våfflorochefterrättsvåfflor. Våffeldagen kom och gick. Det fanns inte tid just den dagen att grädda våfflor hemma hos mig utan jag bestämde mig istället för att långfredagen fick bli min våffeldag
Han gillar inte pannkakor, inte våfflor, inte ketchup, inte lingonsylt. Värm ett våffeljärn och använd smör att steka de första våfflorna i, därefter räcker det att ha smör till varannan våffla
Lägg rivet i ett durkslag och krama ut vätskan. Ansa och finhacka salladslöken. Vispa ihop mjöl och ägg. Tillsätt zucchini, lök, fetaost, dill, salt och peppar
Knäck ner äggen, strö ner vaniljpulvret och vispa ihop till en kladdig massa. Klicka ut smeten som små plättar eller lite större pannkakor i en stekpanna
Mina våfflor åt jag tillsammans med grädde, bananskivor och lite hallon. Jag får ibland våffelperioder då jag gör massor, och biland kan det gå många månader mellan
även om man har en bra teflonpanna som man egentligen inte behöver ha smör i så tycker jag att man ändå ska ha det till pannkakor, det ger en sån god smörsmak på pannkakorna och de blir extra krispiga
De blev ju suveränt goda och när det var dags för nästa omgång pannkakor, den här gången amerikanska pannkakor med banan så testade jag att röra ner lite jordnötssmör i smeten
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl