RIS

RIS

  • 11 Recept
Ris à la Malta

Ris à la Malta

Dela dem i små bitar och blanda ner dem i risblandningen. 5 dl kall risgrynsgröt. 5 dl kall risgrynsgröt 2 dl vispgrädde 2 msk socker 2 tsk vaniljsocker 3 st apelsiner
Persiskt ris med tadig

Persiskt ris med tadig

Det är viktigt att det finns en aningen hård kärna kvar i riskornen. Sila av riset. Häll tillbaka riset – utan att röra om – och sätt på ett lock
Kubbet halab- Irakisk riskubba

Kubbet halab- Irakisk riskubba

Friterade irakiska kubba gjorda med ris och fyllda med köttfärs. Inlägget Kubbet halab- Irakisk riskubba dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Koreansk färs- Middag på 30 min

Koreansk färs- Middag på 30 min

Ris Broccoli Sesamfrön (valfritt) Sweet chilisås TIPS. Koreansk färs är en riktigt god rätt som du enkelt slänger ihop på max 30 min
Djuvec- Risrätt från Balkan

Djuvec- Risrätt från Balkan

Djuvec är en fantastisk risrätt från Balkan som kan tillagas på olika sätt. Den kan göras med ris, kyckling eller som jag har gjort här helt vegetarisk
Mujadara- Ris med gröna linser

Mujadara- Ris med gröna linser

Ris med gröna linser och karamelliserad lök. Riset. Tvätta riset och blanda sedan ihop med linserna och de övriga ingredienserna
Zereshk polo med tadig

Zereshk polo med tadig

Fluffigt ris toppad med syrliga zereshkbär. Ett ljuvligt gott ris som passar perfekt att serveras vid de flesta rätter, lika gott vid grytan eller till grillad kyckling
Indisk vitkålscurry

Indisk vitkålscurry

Serveras med ris eller bröd. Garnera med finhackad koriander och servera med ris eller bröd bredvid. Kryddig och smakrik Indisk vitkålscurry