Pajen är inspirerad av Balkans pite med spenat. Frasig filodegspaj med spenat och fetaost. Istället för att göra egen deg, som man gör när man lagar pite, så har jag gjort det enkelt för mig själv och använt färdigköpt filodeg
Burek är en maträtt som äts över hela Balkan med olika variationer, denna variant är en som förbereds i lager men det finns även en rullad variant(vanligast i Bosnien och Hercegovina)
Ta bort biffarna från pannan och lägg dem i en ugnsfast form. För några månader sedan delade jag med mig av mitt recept på Broccoli & Halloumibiffar som blev en omtyckt maträtt bland många, vilket såklart gjorde mig superglad
Fler läckra recept frånBalkan hittar du HÄR. Superläcker och lättbakad äppelpaj gjord på Balkans vis. Inlägget Lenja pita- Äppelpaj på Balkans vis dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Låt kikärterna rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärterna till ett fint hack i matberedaren. Blanda i lök, vitlök, morot, ägg, ströbröd och kryddor
Till biffarna på bilden åt vi hemgjorda potatisklyftor som var rester från dagen före samt en stor sallad med blandade grönsaker, bland annat grillad majs som är så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.