Lägg lök, vitlök och kött i en gjutjärnsgryta eller tjockbottnad kastrull med lock. Slå över honung, salt, spiskummin, koriander, ketchup, peppar, rödvin, och vatten så att det knappt täcker köttet
Bryn köttet med fettsidan nedåt, 5 minuter. Lägg över i en ugnssäker form, sätt i en köttermometer och stek ankbrösten i mitten av ugnen, 150 grader, tills innertemperaturen visar på 55-62 grader (rosastekt). Ta ut köttet och låt vila insvept i folie cirka 10 minuter
Ta ut och låt köttet vila 15 min i folie. Såsen. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vinet, portvinet och körsbären och koka tills lagen börjar bli simmig
Köttfärs, konjak och grönpeppar är en bra kombination. Söndagens goda middag fixade Leif och som vanligt är det lite svårt att få mått på ingredienserna av honom