Häll det över grönsakerna och låt det stå över natten. Skala, kärna ur och skär 1 1/2 kg squash i bitar. Kärna ur och skär 5 paprikor (t ex 2 röda, 2 gröna och 1 gul) i mindre bitar. Koka en lag av 3 dl ättiksprit (12%), 3 dl vatten, 6 dl strösocker, 1 1/2 tsk gurkmeja och 1 msk senapsfrön i 15 minuter. Häll av vattnet från grönsakerna, lägg dem i lagen och låt koka under lock 10-15 minuter
Skala, dela och kärna ur. Tillsätt pumpa, lök och. Sätt på locket och låt svalna helt i rumstemperatur. Låt svalna och gör mascarponefrostingen under tiden
Tvätta citronen, torka och riv skalet. Skala sedan citronen och skär fruktköttet i små bitar. Lägg pumpabitar, vatten, citronbitarna och skalad och riven ingefära i en kastrull
Gelén passar bra till exempelvis kött eller kyckling och kan smaksättas på olika vis. Jag älskar äpplen och varje år försöker jag göra massa pajer, mos, must och annat gott