Bröd eller frallor

Bröd eller frallor

  • 24 Recept
Hembakad polarkaka

Hembakad polarkaka

Det här brödet har verkligen både för- och nackdel att baka. Jag har ändrar på några små saker i min version av brödet
Fantastiska brödet

Fantastiska brödet

En seg och god skorpa, lite som ciabattabrödellerbrödet som serveras som tillbehör på pizzerian. Det fantastiska brödet har ni hört talas om det
Supergoda rågsiktsbröd

Supergoda rågsiktsbröd

Dela degen i två bitar och forma till limpor eller runda bröd och lägg i varsin mjölad/fröad jäskorg eller på en plåt med bakplåtspapper
Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor – Lättbakat bröd

Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Råglimpor

Råglimpor

Eller forma dom till två avlånga limpor och lägg i smorda avlånga bakformar. 2 bröd. Låt den jäsa 35 min eller tills den är dubbelt så stor under en bakduk. Grädda limporna ca 30 min eller tills dom har en innertemp på 96-98°C. 2 bröd
Kalljäst bröd på långpanna

Kalljäst bröd på långpanna

Kalljäst bröd som bakas ut på långpanna - Enklare kan det knappast bli. Fler recept på kalljäst bröd hittar du HÄR >>
Bröd eller frallor

Bröd eller frallor

Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar
Brödet

Brödet

Jäs i kyl, över natten eller längre. Hur jag bakar mitt bröd. Sen så låter jag alltid brödet jäsa i kylen över natten
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Det här är ett av mina absoluta favoritbröd. Forma till små fralloreller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Kalljäst bröd över natten

Kalljäst bröd över natten

När du sätter in plåten med de kalljästa frallorna, häll ett glas vatten eller några isbitar på den heta långpannan och stäng snabbt ugnsluckan
Bröd i gjutjärnsgryta

Bröd i gjutjärnsgryta

Särskilt om det serveras nygräddat, charmigt, knubbigt bröd gjort i en gjutjärnspanna. Brödet blir saftigt och poröst samtidigt som det får en knaprig yta
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Tillsätt sedan det smälta smöret eller matolja, socker, salt och det mesta av vetemjölet. 50 g smält smör eller ½ dl matolja
Ett fantastiskt bröd

Ett fantastiskt bröd

Igår frågade min kollega om jag bakat Det fantastiska brödet. Sedan beskrev hon detta goda och enkla och fantastiska bröd och då var ju jag självklart tvungen att gå hem och provbaka
Honung & solros bröd

Honung & solros bröd

Pensla med ett ägg och strö över solros eller sesamfrö. Vem kan få nog av nybakat bröd. När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd
Bröd i lergryta

Bröd i lergryta

Ta upp brödet på ett lätt mjölat bakbord och knåda några gånger. Forma till ett lätta avlångt bröd och lägg i lergrytan
Kalljäst bröd i gjutjärnsgryta

Kalljäst bröd i gjutjärnsgryta

Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd

Nikkaluoktasoppa

Servera med bröd och ost. En strimlad eller hackad paprika kan koka med de sista fem minuterna. 1. Snitta, skölj och strimla purjolöken samt finstrimla vitkålen
Havre- och linfröbröd- Saftigt och gott

Havre- och linfröbröd- Saftigt och gott

Det är något magiskt över hembakat bröd. Doften, smaken, konsistensen och glädjen över att servera ett bröd man har bakat själv är underbart
Luftiga frallor

Luftiga frallor

Perfekt frukostbrödeller att äta som lunch med en matig fyllning i. Dessa frallor är mina absolut favoritbröd att baka, de är beroendeframkallande goda
Nybakat bröd på 1 timme- Veganbröd

Nybakat bröd på 1 timme- Veganbröd

Inget ska knådas eller jäsas långa stunder och JA brödet smakar underbart. Du behöver inte knåda eller överarbeta den, så fort mjölet blandats in i degen är den klar
Arabiskt bröd i långpanna

Arabiskt bröd i långpanna

Du kan använda ersätta vetemjöl special med vanligt mjöl men jag tycker att brödet inte blir lika luftigt då
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

rågsikt ellerlantbrödsmjöl. Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter. 1 dl vetekli eller kruskakli. 50 g smör eller margarin
Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Pensla bröden med ägg och strö på fröna, eller hoppa över pensling och strö på vetemjöl istället. Sesam- eller solrosfrön (kan uteslutas)