Eller forma dom till två avlånga limpor och lägg i smorda avlånga bakformar. 2 bröd. Låt den jäsa 35 min eller tills den är dubbelt så stor under en bakduk. Grädda limporna ca 30 min eller tills dom har en innertemp på 96-98°C. 2 bröd
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar
Särskilt om det serveras nygräddat, charmigt, knubbigt bröd gjort i en gjutjärnspanna. Brödet blir saftigt och poröst samtidigt som det får en knaprig yta
Igår frågade min kollega om jag bakat Det fantastiska brödet. Sedan beskrev hon detta goda och enkla och fantastiska bröd och då var ju jag självklart tvungen att gå hem och provbaka
Pensla med ett ägg och strö över solros eller sesamfrö. Vem kan få nog av nybakat bröd. När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd
Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Servera med bröd och ost. En strimlad eller hackad paprika kan koka med de sista fem minuterna. 1. Snitta, skölj och strimla purjolöken samt finstrimla vitkålen
Perfekt frukostbrödeller att äta som lunch med en matig fyllning i. Dessa frallor är mina absolut favoritbröd att baka, de är beroendeframkallande goda
Inget ska knådas eller jäsas långa stunder och JA brödet smakar underbart. Du behöver inte knåda eller överarbeta den, så fort mjölet blandats in i degen är den klar
rågsikt ellerlantbrödsmjöl. Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter. 1 dl vetekli eller kruskakli. 50 g smör eller margarin