Lägg över kött, lök och morötter i den avtorkade lergrytan. tre timmar i lergryta på 175 grader. Lägg lergrytan i kallt vatten i minst 10 minuter. Sätt på locket och ställ in lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 175 grader och låt grytan stå i ca 3 timmar
Jag använder ofta en lergryta som jag ställer in i ugnen, det får samma effekt. Ingredienser1 hel färsk eller tinad kycklingsmörvitpeppar(pepparblandning, t ex 4 pepparsorter)flingsalt, eller vanligt salt1 gul lök1 stor morotvattenGör såhärLägg kycklingen i lergrytan. Såsenskyn från lergrytancrème fraichekinesisk soyaett par teskedar svart vinbärsgeléca 1 tsk dijonsenapca 1-2 msk majsenaredningca 1 halv höns- eller kycklingbuljongtärning, eller annan valfri buljong eller fond
P. o. r. t. e. s. k. i. l. g. y. a. ♥. 0. S. v. 1. 2. F. b. u. -. 5. ,. 7. R. c. p. V. d. I. n. h. ö. m. f. ½. j. å. /. G. ä. B. 3. 4. T. K. 6. L. H. 8. (. ). 9. z. N. E. U. D. k P. k g. d l