Paj

Paj

  • 7 Recept
Smördegspaj med lammfärs

Smördegspaj med lammfärs

Ingredienser Portioner. 4-6 200 g aubergine 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 500 g lammfärs 1 förp krossade tomater (à 500 g) 2 msk tomatpuré 2 dl vatten 1/2 msk malen spiskummin 1 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 burk kokta små vita bönor (à 380 g) 1 rulle färsk smördeg (à 250 g) uppvispat ägg (till pensling) Lägg till i inköpslistan
Broccoli- och skinkpaj

Broccoli- och skinkpaj

Lägg broccolin och skinkan i botten på det förgräddade pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Sätt en aluminiumremsa runtom kanten och grädda pajskalet ca 15 minuter. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills äggstanningen har fin färg och har stelnat