Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. 11 msk färsk timjan Hacka samman smör och allt mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter. 1 3 Skala och skiva löken, skölj och strimla purjolöken. 1Skär baconet i bitar och stek det i knaprigt. 1Vispa upp äggen och vispa i salt, peppar och timjan. Häll över osten och grädda i ugn, 225 grader, cirka 20 minuter
5 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 l färsk svamp 500 gram t ex kantareller ochchampinjoner 2 msk smör salt svartpeppar 1 tsk rosmarin 4 st ägg 3 dl grädde 3 dl prästost riven långlagrad Till servering bönsallad
Och som jag gjorde när vi firade Bellas o Julias födelsedagar förra helgen. Här kommer utlovade receptet på kycklingpajen som jag tydligen bjöd R på för första gången någon gång i början på 90- talet hihi
Krydda med timjan och lite salt och peppar. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Nagga bottnen och sätt en remsa aluminiumfolie runt kanten
Stek kycklingen till den är genomstekt och krydda den med svartpeppar, vitlökssalt och grillkrydda. Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren
Stek kycklingbitarna i smör tillsammans med spenat och pressad vitlök. Fyll pajskalet med röran. Blanda mjöl, smör, crème fraiche och salt till en pajdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.