Här är vår variant på ungersk kycklingsoppa och vi serverar den med traditionell handgjord skruvformad pasta kallad csiga och en rostad skiva surdegsbröd med fläsklägg med pepparrot och äpple
Gröp ur alla paprikor. Blanda färsen med 1½ dl ris och kryddorna. Fyll paprikorna. Koka upp vatten blandat med de krossade tomaterna och kryddor, det är en ganska kryddstark soppa
paprikapulver (söt-stark) helst ungersk. Finhacka spetspaprikan, chilin, löken och vitlöken, fräs den i smör och matolja (i grytan, du skall använda, om du har en stor eller i stekpanna)
Till det lagade vi en ganska ungersk gurksallad. Det har varit lite inlägg på sistone, vi har ätit massor av goda middagar hos vänner och det lilla vi har lagat hemma har varit sånt som redan finns här
1 rågad tsk ungersk paprikagegga. 1 rågad tsk ungersk paprikagegga. Åt en gång en riktigt god köttfärspaj hos Anja och därifrån har jag snott och tagit bort ingredienser
Så fortsätter våra kvällar med recept ur Jamie Olivers "Middag på 15 minuter" Om man tar fram alla ingredienser och skalar och förbereder kan man möjligen komma ner i 15
Vi besöker ofta Ungern och familjens vinodling. Varje gång försöker jag pricka in en vitlökssoppa. Det är verkligen en to die for - soppa och något av det godaste jag vet
En "ungersk" köttfärssås hävdade de, och inte för att vi har serverats mycket köttfärssås i Ungern hittills men kryddningen med mycket paprikapulver samt kummin och tricket att blanda ner lite syrlig crème fraiche i såsen kändes ungerskt