Oj, oj, oj, vilken galet intensiv värme. Skulle tro att vi har varmare än kring medelhavet just nu och så här på eftermiddagen när det fläktar är det ju helt underbart
När jag var liten var jag verkligen ingen grötmänniska. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Ja, då har jag också testat att göra fröknäckebröd a´la LCHF. Viktigt dock att torka dom tillräckligt länge i ugnen efteråt så knäckebrödet blir sprött
Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Tvätta händerna noga och strunta i besticken, ät maten med hjälp av brödet istället. Finns jättemånga recept på naanbröd och många är med jäst och bakpulver
Jag testade ett nytt bröd som blev väldigt, väldigt gott. Enligt originalreceptet, som kommer från Anna Bergenströms kokbok, ska brödet innehålla valnötter eller hasselnötter, men jag hade inga nötter alls hemma och tog mandel istället
En lisa för själen är det också att äta nyttigt bröd. Ett av mina favoritbröd, och som jag får äta upp helt själv, för det är bara jag som tycker om så här nyttigt bröd, ska ni nu få receptet på
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Här är receptet på ett riktigt gott och matigt bröd som är enkelt och snabbt att göra. Brödet är helt mjölk- och glutenfritt och består enbart av ett fåtal ingredienser
Mitt nya favorit bröd. Kalljäst rågbröd. Pensla brödet med lite vatten och pudra över vetemjöl. Grädda brödet längst ner i ugnen i 15 min, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda brödet i ytligare ca 25 min eller tills innertemperaturen är 98 grader