Bl a husmanskost, snabba och enkla rätter, lite mer tidskrävande mat och våra "favoriter i repris". Idag gästas jag av det här fina paret, som gemensamt har bloggen Mårtenssons kök
Blomkål och broccoli är dessutom mina favoritgrönsaker, särskilt i varm form. Så trevligt med fler Gästbloggare, den här gången är det Charlott Holm som har lagat mat och fotograferat
Stek kasslerskivorna och lägg dem sedan i ugnssäker form. Vispa ihop kokosmjölken (men ta inte all vätskan, utan bara ett par msk), grädden, mango chutney och sambal oelek och smaka av
Dela filén först på längden och sedan längderna i ca 4 delar beroende på hur lång den är. Peppra varje bit med five pepperskryddan och lägg dem i ugnsform
. I hyllan med kylda såser hittade jag en liten burk med färdig pastasås - Felix crema di funghi. Först testade jag den till nykokta osttortellinis en kväll när Erik var borta på annat håll, och det var makalöst gott
Är ni skrockfulla. Får nog faktiskt erkänna att jag är det. Det är ju fredag den 13e idag. Receptet nedan är det som jag var orolig för om det skulle bli bra
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Dela vitlöken på mitten tvärs över alla klyftor. Pensla/häll på lite olivolja och stö på salt. Vira in i folie och baka i 225 grader till löken är mjuk