Middagstips

Middagstips

  • 56 Recept
Kött i jättegod sås.

Kött i jättegod sås.

Bryn kotletter / grytbitar krydda ej. Hacka Lök , Svamp och Paprika efter tycke i storlek och bryn även dessa
Snabbsyrad rödkål

Snabbsyrad rödkål

I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Gyllene morotssoppa

Gyllene morotssoppa

Ingredienser Portioner. 4 5 morötter à 100 g 1 gul lök 2 potatisar 2 vitlöksklyftor 2 tsk färsk riven ingefära 1 krm kajennpeppar 1 krm gurkmeja 1 hönsbuljongtärning 6 dl vatten till hönsbuljongtärningen 1 lime 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 msk olivolja salt och peppar Lägg till i inköpslistan

Melanzane alla parmigiana

3 aubergines. 2 ägg. 1,5 dl vetemjöl. 1 dl parmesanost, riven. 125 g mozzarellaost, i små bitar. olivolja, till stekning
Grillad helstekt fläskytterfile

Grillad helstekt fläskytterfile

600 g fläskytterfilé. 12 msk olivolja. 11 klyfta vitlök. 11 krm torkad timjan. 11 dl teriyakisås. 12 krm salt
Ugnsbakad torskrygg med bacon

Ugnsbakad torskrygg med bacon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st torskrygg , eller torskfile 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 paket bacon 3 st Schalottenlök(ar) , finhackade 2 dl vispgrädde 1 dl riven ost , hackad 1 msk fransk senap 1 burk(ar) crème fraiche , hackade 1 dl gräslök Köp receptet
Torskrygg under krämig hummersås med bacon

Torskrygg under krämig hummersås med bacon

Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra
Lyxig blomkålssoppa

Lyxig blomkålssoppa

Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Asiatisk kålsallad

Asiatisk kålsallad

Ingredienser5 mangoldblad4 stjälkar grönröd kål (det är som grönkål med är rödaktig)1/2 litet huvud rödkål4 msk sesamfrön1/2 msk honung1 msk sesamolja eller rapsolja1 msk citronjuice1/2 msk äppelcidervinäger4 cm finriven färsk ingefäraEn nypa saltGör så härStrimla kålen och mangold bladen fint och lägg i en skål
VARM KÅLSALLAD MED VITLÖK & CITRON

VARM KÅLSALLAD MED VITLÖK & CITRON

Jag älskar grönsaker och sallader i alla dess former men så här på vintern äter jag dem gärna varma. Det ger en bättre mättnad och skön känsla i magen tycker jag