I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser5 mangoldblad4 stjälkar grönröd kål (det är som grönkål med är rödaktig)1/2 litet huvud rödkål4 msk sesamfrön1/2 msk honung1 msk sesamolja eller rapsolja1 msk citronjuice1/2 msk äppelcidervinäger4 cm finriven färsk ingefäraEn nypa saltGör så härStrimla kålen och mangold bladen fint och lägg i en skål
Jag älskar grönsaker och sallader i alla dess former men så här på vintern äter jag dem gärna varma. Det ger en bättre mättnad och skön känsla i magen tycker jag