Jul Hästis

Jul Hästis

  • 18 Recept
Grönkålspaj med valn

Bjioötter

Grönkålspaj med valn Bjioötter

Ingredienser Portioner. 6 150 g smör 3 1/2 dl dinkelmjöl eller vetemjöl ca 2 msk iskallt vatten Fyllning 250 g färsk grönkål eller spenat 2 rödlökar 2 dl valnötter 3 ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 200 g getost (chèvretyp) 1 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Hummer med ingefärskryddad smörsås

Hummer med ingefärskryddad smörsås

2 stora humrar. 1 dl Arla® vispgrädde. 1 dl torrt vitt vin. 1 tsk hummerfond. 2 msk hackad bladpersilja. 1 msk riven färsk ingefära
Smörslungad brysselkål

Smörslungad brysselkål

Skölj och ansa brysselkålen. Koka den i lättsaltat vatten ca 10 minuter tills den är nätt och jämnt mjuk
Senapsgriljerad julskinka

Senapsgriljerad julskinka

färdigkokt skinka. 1senap. 1äggulor. 1ströbröd. 1svarta senapsfrön1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda senap, äggulor, ströbröd och senapsfrön
Snöbollar med lime

Snöbollar med lime

Rör ihop smör och socker. Rör i vaniljsocker, kokos, havregryn, vatten, limeskal och saft. Forma runda bollar och rulla dem i kokos
Rispudding med mandeltäcke

Rispudding med mandeltäcke

500 g risgrynsgröt från Felix. 13 ägg. 11 dl grädde. 12 dl mandlar, skivade (eller en mix av hackade nötter)
Revbensspjäll till jul

Revbensspjäll till jul

1. Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken. 2. Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten. 3. Koka upp och skumma med en slev
Inlagd sill

Inlagd sill

Låt sillen rinna av och spara lagen. Skär sillen i 2 cm breda bitar. Skala och skär lök och morot i skivor
Proffskockarnas griljering

Proffskockarnas griljering

7) Ta ut, låt svalna ca 30 minuter och njut av julens första skinkmacka. 1) Sätt ugnen på varmluft ca 225 grader (varmluft ger skinkan en jämn gyllenbrun färg)
Ris à la Malta

Ris à la Malta

Vispa grädden och blanda med gröt, florsocker och vaniljsocker. 1 1⁄2 dl Arla Köket® vispgrädde. 3 dl kall risgrynsgröt
Grönkålsfras

Grönkålsfras

1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Se till att grova nerver och stjälkar är borta. Hacka grönkålsbladen. Blanda hacket med olivolja och salta
Saltrulle till julbordet

Saltrulle till julbordet

Vem hade trott att det skulle finnas tid för ett inlägg så här dagen före julafton. Saltrulle är ett stående inslag på vårt julbord och jag förstår mina föräldrars panik när de av misstag fått tag på nötrulle stället