Dessert

  • 10 Recept

Päron med aftereight, grädde och Baileys

Sätt ugnen på 225 grader. Låt päronen rinna av. Lägg dem i en ugnsfast form. Placera en chokladbit på varje päronhalva och gratinera tills den smält, cirka 3 minuter
Fruktig dessert i glas

Fruktig dessert i glas

Vispa grädden och blanda ner kvarg. Smula havreflarnen grovt. Skala kiwifrukterna och skär dem i klyftor
Citronfromage

Citronfromage

Ett recept från Per Morbergsbok Morberg lagar husmanskost. Är egentligen inte nåt direkt fan av citronfromage, men denna blev faktiskt väldigt god
Punschfromage

Punschfromage

3 dl vispgrädde. 2 msk punsch. 1 st ägg. 11 dl blåbär. 1 digestivekex1. Vispa grädden tjock i en bunke. Vänd sedan ned punschen och blanda försiktigt
Mormors mannagrynspudding

Mormors mannagrynspudding

Månadens sötsak från Söta saker vill den här månaden har in bidrag på temat 70-tal. Jag är i och för sig född 1980, men är helt säker på att mitt bidrag serverades flitigt även under 70-talet
Mannagrynspudding med saftsås

Mannagrynspudding med saftsås

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. När jag berättade för en vän att jag skulle göra mannagrynspudding så svarade hon "åh det hade vi ibland på äldreboendet jag jobbade på förut" och det känns som en bra beskrivning av denna efterrätten
Kärleks dessert

Kärleks dessert

Häll upp i dessertglas. Smält tobleronen över vattenbad. Vispa grädden. Rör ned smälta tobleronen i mascarponen försiktigt till en slät smet