Perfekt med tex saftsås eller sylt till. Gjorde lite mannagrynspudding till lunch idag, barnen gillar det med, så himla mumsigt, egentligen skall det vara russin i, men då jag inte tycker om det uteslöt jag det
Jag äter den helst med kanel, socker och mjölk medan maken och barnen helst äter den medsaftsås. Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme tills den tjocknat, det ska inte koka – då blir det segt
Mannagrynspudding. Ibland har suget stillat sig tills det faktiskt är dags att äta och förra helgen var det precis så – när gröten var färdig hade tjejerna ätit sig mätta på frukt och mackor så där stod jag med överbliven gröt
Ingredienser 1 l mjölk 1,5 dl mannagryn 2 msk socker , 2-3 1 tsk salt 2 st ägg 1 tsk kardemumma , eller 1 dl russin eller 0,5 dl russin plus skal av 0,5 citron eller 2 rivna bittermandlar Köp receptet
Elegant som tusan blev denna mannagrynspudding, exotisk i sin smak. Pressa apelsinjuice, värm i en kastrull tillsammans med lite potatismjöl, det får inte koka
Till julaftonens superenkla ris à la malta gjorde jag en saftsåsmed mycket hallon och jordgubbar. Det lilla som blev över kokade jag upp med lite mer potatismjöl så fick Ida äta lite god kräm till lunch
Red potatismjölet med lite vatten (för att det inte ska bli klumpar). Det blir ingen riktig Ris à la Malta utan saftsoppa, eller saftsås eller vad det nu heter
Själv ska jag sitta och plugga större delen av dagen men då jag hade en helt fantastisk dag igår med nya intryck, mycket skratt och energipåfyllning så ska det nog gå galant att gnugga geniknölarna lite
Servera med frukt och kanel. Häll blandningen i en löstagbar form låt den kallna lite, täck den med aluminium och låt den vila i kylen minst 4-5 timmar eller gärna över natten
En matigare och lite nyttigare variant på adventsfika är denna supergoda mannagrynspuddingmed saffran som vi hittade recept på i en Ica Buffétidning för flera år sedan och som sedan blivit en återkommande favorit
Serverade med jordgubbssylt, men man kunde haft saftsås till, eller någon roligare bärsås, om man ville vara lite chic och nydanande och förvandla en klassisker till något lite ballare
Skär en skåra längs med vaniljstången. Vik ut kanterna och skrapa ur fröna med en liten sked. Blanda mjölk, mannagryn, socker, den urskrapade vaniljstången med frön, russin och salt i en stor gryta
4 500 g risgrynsgröt (färdigköpt) 1 ägg 1 msk socker 1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt) Till servering hallonsylt eller saftsås till servering Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.