Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt sedan sirap, olja, solrosfrön, riven morot och mjölsorterna, arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter
1. Värm vattnet till 37 grader. Smält smöret. Lös upp jästen i lite vatten. Tillsätt resterande vatten, smör och resten av ingredienserna, spara lite av fröna att lägga på toppen
Jag och O har börjat planera lite inför sommarens semester. Det hör inte till vanligheterna att vi är ute i så här god tid och det känns riktigt uppfriskande att ha så mycket att välja på när man tittar på flygresor och hotell
Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna. Blanda de torra ingredienserna. Blanda sirap, fil och lingonsylt och vänd ner i mjölblandningen
Ok, idag bakade jag ännu ett bröd som fick det att bli fyrverkerier i gommen. Tony satt och hummade och utbrast att det var det absolut godaste brödet jag någonsin bakat
Panik i gotteboden. Brödet är tvärslut, inte ens en smula att knapra på…slut. Affärens bröd undviks så mycket det bara går och ingen surdeg har jag som är redo att bakas med