matbröd

matbröd

  • 20 Recept
Morotsbröd i långpanna

Morotsbröd i långpanna

Här kommer ett tips på ett superenkelt och gott bröd som blir väldigt saftigt och får dessutom en underbar färg av morötter
Formbröd med fullkorn

Formbröd med fullkorn

Jag hittade ett recept i en Allt om mat-tidning från 2005, på ett formbröd med fullkorn. Det ville jag prova såklart

Bröd med frukt och nötter

Lös jästen i vattnet, blanda ner resten av ingredienserna utom mjölet. Tillsätt mjölet pö om pö tills det blivit en kladdig deg
Långpannebröd

Långpannebröd

Sätt ugnen på 225°. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig

Bröd i långpanna – SJUKT GOTT

Oooookeeeeeeej. Det finns liksom ingenting som slår nybakt bröd en lördagsmorgon. Min passion gör bakning är såhär
Morot- och solrosbröd i långpanna

Morot- och solrosbröd i långpanna

Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt sedan sirap, olja, solrosfrön, riven morot och mjölsorterna, arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter
Mjukt Fröbröd i Långpanna

Mjukt Fröbröd i Långpanna

Riktigt smidigt att baka matbröd i långpannan. det var åratal sedan jag gjorde det,. men fick lite inspiration när jag surfade runt på nätet
Baka "Hälsobröd" i långpanna!

Baka "Hälsobröd" i långpanna!

Då och då får jag lust att baka matbröd. Han är liksom matbrödsexperten i vårt hem. Degen är lösare än vanlig matbrödsdeg
Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd
Långpannebröd med Havregryn

Långpannebröd med Havregryn

Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke. Värm vätskan till 37°C och rör ner den och oljan i mjölblandningen
Saftigt långpannebröd

Saftigt långpannebröd

Igår kväll bakade jag detta långpannebröd. De blev jättegott och saftig för att jag hade i en riven morot och ett rivet äppel

Långpannebröd med morötter och frön

1. Värm vattnet till 37 grader. Smält smöret. Lös upp jästen i lite vatten. Tillsätt resterande vatten, smör och resten av ingredienserna, spara lite av fröna att lägga på toppen
Långpannebröd med havregryn

Långpannebröd med havregryn

Det har varit en produktiv eftermiddag i lilla köket. Nu vilar jag lite i soffan innan det är dags att sätta i gång med kvällsmaten
Frankofilen planerar resa och bakar bröd

Frankofilen planerar resa och bakar bröd

Jag och O har börjat planera lite inför sommarens semester. Det hör inte till vanligheterna att vi är ute i så här god tid och det känns riktigt uppfriskande att ha så mycket att välja på när man tittar på flygresor och hotell
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Mät upp grynen, kli och smör i en bakbunke. Koka upp vattnet och häll det över blandningen. Rör om och låt svalna tills det är fingervarmt
Långpannebröd

Långpannebröd

Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna. Blanda de torra ingredienserna. Blanda sirap, fil och lingonsylt och vänd ner i mjölblandningen
Grova filmjölkslimpor med frukt & nötter

Grova filmjölkslimpor med frukt & nötter

Panik i gotteboden. Brödet är tvärslut, inte ens en smula att knapra på…slut. Affärens bröd undviks så mycket det bara går och ingen surdeg har jag som är redo att bakas med