Brysselkål, kokt rakt upp och ner ger inte så mycket smak, men om man steker till dem lite och tillsätter lite spännande smaker så får man något helt annat
Nu har jag testat den nya mixern som jag skrev om lite tidigare (kan hittas här). Jordgubbar är ju så gott, så det första jag lagade var en jordgubbs smoothie
1. Skala och skiva palsternackorna i grova bitar. 2. Häll Milda flytande margarin i en stor kastrull (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget)
Solen skiner ute och jag tror jag ska ta och gå ut en sväng innan mina killar kommer hem. När mina föräldrar hälsade på förra helgen lämnade de lite äpplen som jag smörstekte tillsammans med kanel och toppade gröten med
Liknar ostkaka litegrann - fast utan sötma. Däremot passar sötsyrlig lökröra på toppen. 2 portioner. 2 dl keso3 ägg1 dl vetemjöl1 dl mjölknypa salt och peppar+1 rödlök1/2 dl balsamvinäger1/2 dl vatten1 msk socker1/2 tsk salt+1 dl gräddfilStrimla rödlöken och fräs i olja, häll på balsamvinäger salt och socker och låt koka försiktigt tills den mesta vätskan avdunstat
Bryn köttfärs och i Milda flytande margarin i en stekpanna. Låt tomatpurén fräsa med ett par minuter. Häll i Milda cuisine och vatten, låt köttfärssåsen koka 5 minuter
Kylan biter sig ju envist kvar och vad kan då vara bättre än att värma sig med en varm soppa. ca 4 persca 400 g blandfärs1 gul lök, hackad1 vitlöksklyfta, pressadolja1-1,2 liter vatten2 köttbuljongtärningar6-8 potatisar, tärnade1 gul paprika, tärnad3 msk tomatpuré3 msk chilisås1 påse tacokrydda1 burk vita bönor i tomatsås2 ½ dl matgräddesalt och pepparKrutonger
Igår hade jag och några tjejkompisar julbak. Så himla roligt och mysigt att baka tillsammans, och det bästa av allt var när vi skulle hem (även om det blev stressigt) så fick man med sig sex olika sorter
För några månader sedan köpte vi en köttbox från Gröna Gårdar. Efter lite rotande i frysen fick jag idag fram den sista förpackningen från boxen, nötytterlår, som fick bli till en grytstek
Gremolata. Ni måste prova denna örtmix som har potential att höja många rätter till nya nivåer. Jag älskar att servera gremolata till fisk av olika slag, men här i Italien är den även ett stående kompliment till den milanesiska rätten Ossobuco
Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer