Prova på

Prova på

  • 2 Recept
Kassler och grönsaksgratäng

Kassler och grönsaksgratäng

500-600gr kassler~ 4 dl riven "hushållsost"~ 2 broccoli buketter & motsvarande mängd blomkål~ salt, vitpeppar, svartpeppar~ koka blomkål & broccoli i saltat vatten 4 min~ strimla/tärna kasslern, och fräs till den i stekpannan~ lägg kasslern i botten en ugnsform & fördela broccoli/blomkål över~ hacka löken & fräs i rejält med smör~ tillsätt sedan grädde, ost & kryddor i stekpannan~ rör om & låt puttra ett par minuter~ häll såsen i ugnsformen & gratinera i mitten av ugnen 225 grader ca 15 min 1 gul lök
Kassler på risbädd

Kassler på risbädd

Koka riset enligt anvisningen paketet. Gratinera mitt i ugnen 200 grader i ca 20 minuter eller tills rätten har fått fin färg och är genomvarm