Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. De har liksom smakat för mycket… rödbeta. Men efter att ha ätit en väldigt god rödbetspaj och de här chèvregratinerade betorna så tar jag tillbaka allt
Jag älskar soppor som är lite extra tjocka och krämiga. Denna blomkålssoppa med parmesan, knaperstekt bacon och rostade pinjenötter är en sådan där härligt tjock soppa – precis som jag gillar det
Smält smöret och ha i vetemjölet, blanda så det blir en röra. Ha i mjölk, salt, vitpeppar och socker. Låt det koka så det blir en vitsås som inte är för lös
Provade baka denna galet goda kaka häromdagen. En söt, seg och knäckig kondisbit som bara är försvinnande god till kaffet, helst så kall som möjligt dessutom
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
1 gul lök3 msk mjöl4 dl mjölk1 hönsbuljongtärning100 g philadelphiaostca 200 g strimlad rökt skinka / alt kasslersalt, pepparFinhacka löken och mjukfräs i lite smör
Idag mår jag lite bättre från dunderförkylningen. Det är så skönt att kunna känna vad maten smakar igen eftersom allt har smakat som papper de senaste dagarna och aptiten varit obefintlig
Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra torsken. Lägg i smord ugnsfast form. Skär bacon i mindre bitar och hacka lökarna och stek tillsammans några minuter samt låt kallna, strö sedan detta över fisken