Fisk

Fisk

  • 9 Recept
Rimmad torskryggfilé

Rimmad torskryggfilé

Ta upp fisken ur laken och lägg i en ugnssäker form. Lägg in fisken mitt i ugnen och låt gå till fiskköttet ser färdigt ut, fisken ska precis ha vitnat i köttet
Rimmad fisk med rostad blomkål & romsås

Rimmad fisk med rostad blomkål & romsås

Det låg alltså lite fina tinade fiskfileer på bänken när jag kom hem från jobbet. Jag rimmade fisken och stekte den sedan i ugnen samtidigt som jag ugnsrostade skivad blomkål
Pizzatorsk  i ugn

Pizzatorsk i ugn

Jag lagade en fiskgratäng av torsk med smak av pizza. Till fisken serverades potatismos och kokt sparris
Koka egna kräftor

Koka egna kräftor

Samma kväll som vi kom hem från Turkiet fiskade min dotter kräftor hos en kompis. Många blev det, så ikväll kokades det kräftor
Kokta kräftor

Kokta kräftor

Börja med att koka upp lagen. Koka vatten, salt, socker och porter i 10 minuter. Skölj kräftorna i kallt vatten
Grillad fisk i folie

Grillad fisk i folie

Lägg de tinade fiskfiléerna ovanpå, salta och peppra. Rör samman kryddsmöret och fördela det på fisken
Grillad fisk med kräfttsatsiki

Grillad fisk med kräfttsatsiki

Pensla fisken med smör-&rapsolja och krydda med salt och peppar. Grilla fisken 3 – 4 min på varje sida. 500 g fiskfiléer t ex gös, regnbåge. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fiskfiléer t ex gös, regnbåge 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Kräfttsatsiki
Kall sås till panerad fisk

Kall sås till panerad fisk

Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn