min kokbok

min kokbok

  • 5 Recept
Gratinerad kassler med ris och krämig sås

Gratinerad kassler med ris och krämig sås

Vi åt den mycket när jag var liten och jag minns att jag verkligen älskade det. Kassler är lite underskattat tycker jag, det finns ju så ofantligt mycket gott man kan göra med den och detta är recept är nog min favorit men jag ser att jag aldrig lagt upp det tidigare här på Kryddburken så nu kommer det
Kycklingsoppa med kokos och lime

Kycklingsoppa med kokos och lime

Bryn kyckling och svamp i några minuter. Låt soppan koka sakta i ca 10 minuter och tillsätt sedan broccolin. Koka ytterligare 10-20 minuter. 2 tsk chili, röd finhackad (ta den mindre mängden om du inte vill ha soppan så stark)
Kokos och kycklingsoppa

Kokos och kycklingsoppa

Låt soppan koka upp och sjuda i ca 5 min utan lock. Låt koka 5 min till. Soppan kan görs riktigt stark. Jag uteslöt thaichilin denna gång till förmån för mildare barnsmak
Rödvinsbräserad högrev med honungsglaserade rotfrukter

Rödvinsbräserad högrev med honungsglaserade rotfrukter

När köttet är klart tas det ut ur ugnen och får vila i grytan ca 20 min under lock. Höj ugnstemperaturen till 225ºC och rosta rotfrukterna i mitten av ugnen ca 20 min. Låt koka upp och sjud i 2 min under omrörning