Bakverk

Bakverk

  • 14 Recept
Sega och supergoda kakor med smarties

Sega och supergoda kakor med smarties

Baka sega och goda kakor med smarties ( Receptet ger ca 24 kakor ). Hela smeten till smartieskakorna rör du enkelt ihop i en kastrull
Syltkakor

Syltkakor

Mördeg. 200 g smör eller margarin (riktigt smör är alltid godast till kakdeg). 1 tsk vaniljsocker. 1 dl strösocker
Munkar

Munkar

Så här den 1a maj så är det tradition att äta munkar och dricka mjöd (sima) i Finland. Eftersom det är min andra 1a maj i Helsingfors så tyckte jag det var dags att vara del av traditionen
Enkla chokladmuffins

Enkla chokladmuffins

Ibland vill jag bara röra ihop en chokladmuffinssmet utan att behöva stå och smälta smör och choklad först
Mördeg

Mördeg

Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare eller på en bänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min
Vita och rosa cake pops

Vita och rosa cake pops

Som ni kanske märkte av gårdagens bilder så gick festens tema i rosa och vitt, likväl i dekorationerna som i bakverken
Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa under tiden ägg och socker pösigt, blanda alla torra ingredienser väl
Kladdkaksmuffins

Kladdkaksmuffins

Imorgon ska vi hem till min höggravida syster som är beordrad att vila. Därför erbjöd jag mig att ta med mig fika
Rabarbers smulpaj

Rabarbers smulpaj

Riktigt gott med smulpaj tycker jag. Så idag blev det en smulpaj med rabarber. Denna paj går alltid hem här hos oss
Hallon kladdkaka

Hallon kladdkaka

Jätte god hallon kladdkaka som smälter i munnen. Krämig och god. Väldigt enkel att göra. Älskar att göra kladdkakor
Chokladbiskvier bakade i långpanna

Chokladbiskvier bakade i långpanna

Åh vad det här väcker minnen till liv. Chokladbiskvier, den goda, chokladdoppade kondisbiten. En av mina absoluta favoriter, faktum är att chokladbiskvier var det första jag bakade och visade upp här på bloggen
Maränger med choklad- lättgjorda

Maränger med choklad- lättgjorda

”Sega” maränger utan krångel kallar jag dessa. Är det bara jag som blir lite smått förskräckt när jag läser recept på hur man ska göra sega maränger