Använder du ingen stekgryta eller lergryta med lock så täck ev. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i minst 20 minuter eller använd en stekgryta eller ugnsform. Använder du lergryta så ställer du in den i en i kall ugn som du sätter på 200 grader
Köttet tillagas i lergryta tillsammans med valfria kryddor. Som ni nog vet vid det här laget används lergryta flitigt i detta hem och jag kan inte nog understryka hur bra jag tycker att den är och hur mycket den underättar matlagningen
Lägg frysta kycklinglår (med ben) i en lergryta. Så himla gott och enklare kan det inte bli. Ringla över lite olja, ordentligt med sweet chilisås, salt, vitpeppar, lite kinesisk soja och lite vatten
Lägg färsen i den blötlagda lergrytan och grädda i ugnen i 175 grader i 1 timme. Sista 15 minuterna utan lock på lergrytan om man önskar färg på köttfärslimpan
När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader och blötlägg lergrytan 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och blötlägg lergrytan 20 minuter
Jag använde lergryta, enligt Linda funkar det med gjutjärn med. Pulled pork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 10 minuter. Gnid in salt, peppar och rosmarin runt om köttet. Lägg i köttet och skala morötterna, skär dem i stavar samt klyfta löken och sätt dem kring köttet
Denna gång blev det en helt bit högrev som jag stoppade in i lergrytan. Som allt annat man gör i lergryta tycker jag men jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde denna
Jag använder ofta en lergryta som jag ställer in i ugnen, det får samma effekt. Ingredienser1 hel färsk eller tinad kycklingsmörvitpeppar(pepparblandning, t ex 4 pepparsorter)flingsalt, eller vanligt salt1 gul lök1 stor morotvattenGör såhärLägg kycklingen i lergrytan. Såsenskyn från lergrytancrème fraichekinesisk soyaett par teskedar svart vinbärsgeléca 1 tsk dijonsenapca 1-2 msk majsenaredningca 1 halv höns- eller kycklingbuljongtärning, eller annan valfri buljong eller fond
Blötlägg lergrytan i 10 minuter och forma sedan köttfärsen till en avlång limpa i botten av den. Ställ in lergrytan och värm ugnen till 255° med över-och-undervärme (observera att ugnen måste vara kall när grytan sätts in så att den inte spricker)
I går blev vår middag tillagad i en lergryta, eller romargryta som vissa säger. Det är säkert många av er som har en lergryta stående i ett skåp någonstans som ni inte använder och det är synd