Marinerade kycklingben i rosmarin och oregano tillsammans med potatis och morötter. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke, lägg i alla kycklingbenen och smörj in dem i marinaden (även under skinnet)
Kycklingben är en god och billig råvara. som smakar mer än den så vanliga kycklingfilén. Strö över lite flingsalt, ringla över lite olivolja och rosta dem i ugnen samtidigt som kycklingen - men helst i en annan form än kycklingen
Bind en bit steksnöre runt mitten på varje kycklinglår så håller det formen och blir jämnare stekt. Bryn kycklinglåren i smör runt om samt salta och peppra dem
Idag bjuder jag på kycklingben med grillkrydda som lagar sig själv i ugn. Grillkryddad kyckling i ugn. Lägg frysta eller kycklingben på en plåt eller i en ugnsform
Krydda kycklingbenen med flingsalt och peppar. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Låt kycklingbenen marinera minst ett par timmar före tillagning, gärna över natten
Krydda kycklingfiléerna runt om med spiskummin, curry, svartpeppar och salt. Skär kycklingen i fina skivor som tillsätts i grytan ihop med ev bildad köttsaft
Den här goda kycklingrätten i ugn med smak av oregano gjorde jag till kidsen i helgen och båda nästan slickade tallrikarna, främst minstingen som var helt tokig i såsen
Skär kycklingfilèn i stavar eller kuber. Häll blandningen över kycklingen. 1 kg kyckling filé. Bryn dem med margarin eller smöret tills de fått fin färg
Oftast använder vi samma gamla enkla marinad med thai-chilisås när det är dags att grilla kyckling. Den är jättegod men i dag var jag sugen att testa en ny kycklingmarinad och inte helt oväntat använde jag mig av balsamvinäger