Min jakt på det perfekta glutenfria brödet fortsätter. Det här är ett försök att baka på enbart bovetemjöl, eftersom jag gillar smaken och har nått lyckade resultat på pannkakssidan med bovete
Ingredienser Portioner. ger 1 formbröd Dag 1, kväll 1/2 dl rågsurdegsgrund (à 100 g) 1 dl vatten (à 100 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) Dag 2, morgon 3 dl vatten (à 100 g) 6 dl ekologisk rågsikt (à 60 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) 1 1/2 tsk salt (à 6,5 g) 1 tsk hel kummin hel kummin eller rågmjöl att strö över smör till formen Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Metoden att jäsa bröd i flera steg har jag snott från hur man gör levain (deg av surdeg). Men här, till skillnad från originalrecepten, utgår man från färdigköpt jäst
Rustika Skrädmjölstekakor. När en proteinboost krävs i form av bröd. Mystiken kring brödbakning. Ibland uppenbarar sig den där lilla inspirationskällan
Idag var jag först upp ur sängen - vilket innebar att jag satte igång med tvätten direkt, envis som synden så har jag bestämt mig för att utrota tvättberget en gång för alla, och det idag
Lingon är något jag tycker känns väldigt svenskt eller rent av norrländskt. Detta enkla bär som är mer syrligt än sött, som på naturlig väg har väldigt lång hållbarhet och dessutom tjocknar när det kokar
Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37°. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt smör, mjöl och salt. Skala och riv morötterna fint och blanda ner i degen