Fräs i en gryta med smör och lägg i morötter och lök som också får fräsa med lite. Lägg i kryddorna och salta, tillsätt vatten, låt koka upp på plattan, lägg på locket och så ställer du in hela grytan i ugnen i 130- 140 grader. Låt koka i ugn ca 2 timmar och ta sedan upp grytan på plattan igen, red av om du vill genom att blanda lite vatten och mjöl i en liten skål tills klumparna är helt borta och sedan tömma i redningen i kalopsen som sedan ska koka upp igen
Sötsur gryta med kyckling, wokgrönsaker och ananas. Skär ananasringarna i tärningar och vänd i grytan. En god och lättlagad rätt som du enkelt slänger ihop
Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” med kyckling och chorizo. Just kryddiga korvar som chorizo är himla bra att ha i grytor då grytan får smak av korven
Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge. Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustig gryta till middag