TE 49

TE 49

  • 9 Recept
Pepparrotskött av högrev

Pepparrotskött av högrev

Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Chicken taco med mangosalsa

Chicken taco med mangosalsa

Krydda kycklingen med spiskummin, paprikapulver, oregano samt salt och peppar efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3-4 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta och blir helt genomstekt. 664 kcal, 38 g protein, 21 g fett, 75 g kolhydrater
Tommy Myllymäki's Biff stroganoff

Tommy Myllymäki's Biff stroganoff

Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stekköttet i omgångar för att undvika kokning
Skinkstek med ananas och sweet chili

Skinkstek med ananas och sweet chili

Skölj och torka av steken. Gnid in köttet med salt och peppar. Skär bort stammen och skär fruktköttet i munsbitar eller skär den konserverade ananasen i bitar
Köttfärssås Bourguignon

Köttfärssås Bourguignon

Fräs bacon, lök, vitlök, morötter och selleri med olivolja i en stor gjutjärnsgryta. Häll i vatten, oxfond, rödvin, soja och krydda med timjan
Stekt kyckling med djävulssås

Stekt kyckling med djävulssås

Ös den med fettet då och då, men späd inte med vätska. Red med arrowrot utrörd i lite kall buljong. Bred över senapen, stek i en långpanna i ugnen vid 175-200 C tills den är genomstekt, 1-1 1/4 timme. Låt koka i 5 minuter. 1 msk finhackad schalottenlök