För ett tag sedan hade jag ett par vilda busfrön hemma hos mig som var väldigt godissugna så jag bestämde helt enkelt att vi skulle göra egna mums-mums
Känns lite -70, -80-tal eller Marknad. ha ha ha. Men hoppla hoppla vad snabbt dom går åt. -). Har du bara tid att vispa, eller en stark maskin som gör jobbet så är det lätt som en plätt
För att göra Mums behöver du ingen ugn. Det här är ett väl beprövat recept som alla barn, ja alla vuxna också gillar1 äggvita1½ dl vatten4½ dl strösocker1½ dl florsocker2 msk potatismjöl1 msk vaniljsocker---------2 msk gelatinpulver1½ dl hett vattenGarnering1 påse kokosflingor3 msk kakaoBlanda allt utom hett vatten och gelatinpulver i en fettfri bunke
Har man en massa äggvita över så är det perfekt att göra lite skumraket. Eller mums-mums, skumbollar, gräddbullar eller vad man nu brukar kalla dom för, himla tokgoda och de går utmärkt att frysa
God kväll. Nu är det dags för ett litet bakverk att adderas till receptsamlingen på bloggen. Receptet har blivit en storfavorit hos barnen här hemma, och även för många av oss andra
Mums-mums eller skumtoppar eller vad man vill kalla dem är något jag älskar. Den mjuka marängen gifter sig så fint med den mörka knapriga chokladen tillsammans med kokos eller hasselnöts bitar
Piroger. Piroger är perfekt mat att ha i frysen och ta fram till lunch, mellanmål eller middag när man har glömt bort att äta eller känner sig sugen på någonting