Vetebröd

Vetebröd

Grovdoppa
Kardemummalängder med mandel

Kardemummalängder med mandel

Vetedeg30 g jäst 250 g mjölk 550 g vetemjöl [9 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 5 g malen kardemumma 120 g smör, rumstempererat 110 g strösocker [1,25 dl] 55 g ägg [1 st]
Wallonbullar

Wallonbullar

Detta är en av mina favoritbullar. Den görs på en karlsbaderdeg som är en vetedeg utan kardemumma och som innehåller mer smör och ägg
Toscabullar med vaniljfyllning

Toscabullar med vaniljfyllning

Toscafyllning. Hacka nötterna och mandeln grovt, lägg dem i en värmetålig bunke. Blanda smör, honung, socker och grädde i en kastrull
Kalljästa mandelbullar med glasyr

Kalljästa mandelbullar med glasyr

7. 5 dl vetemjöl. 10. 5 dl strösocker. 1150 g smör. 125 g jäst. 13 dl mjölk. 1100 g mandelmassa. 5 dl sötmandel. 11 st ägg
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

25 g jäst. 12 dl kall mjölk. 1150 g rumstempererat smör. 11 msk socker. 16 dl vetemjöl. 1Fyllning. 175 g smör. 11½ msk socker
Fridolfs lyxbullar

Fridolfs lyxbullar

Vaniljkräm. Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar
Långpannebullar

Långpannebullar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Långpannebullar 50 gram jäst 2,5 dl mjölk 125 gram smör 2 st ägg 0,5 dl strösocker 0,5 tsk salt 8 dl vetemjöl Smörkräm
Nutella Stjärnbröd, Nutellastjärna..

Nutella Stjärnbröd, Nutellastjärna..

Stjärnnutella, Braided Star Bread. Sist jag gjorde ett sådant här stjärnbröd tyckte jag att degen blev så hård och osmidig, så den här gången minskade jag mängden vetemjöl