Min mat

Min mat

  • 1 Recept
Kräftpaj med smak av ost och dill - gluten och mjölkfri vid behov

Kräftpaj med smak av ost och dill - gluten och mjölkfri vid behov

1½ dl Jyttemjöl original1½ dl bovetemjöl2 tsk fiberhusk125 g LF eller vanligt smör, alternativt mjölkfritt margarin½ dl yoghurt - vanlig, LF, eller gjord på soja1 ask kräftstjärtar1 stor knippa dill150 g grovriven, riktigt lagrad ost - Prästost, Grevé eller Herrgård1 tsk dillfrön -  ev lätt rostade3 ägg2½ dl grädde eller gräddmjölk - eller alternativgrädde av ris eller sojasalt, vitpepparBlanda mjölsorterna och fiberhusk, och kör sedan snabbt ihop degen i matberedare. Grädda pajskalet ca 12 - 15 minuter i 200 graders ugnsvärme, de första ca 10 minuterna med en folieremsa runt kanten. Mixa ihop ägg, grädde, salt och peppar, och fortsätt grädda pajen i samma ugnsvärme ca 25 - 30 minuter