Fisk och skaldjursgryta med saffran och vittvin 400 g torskfilé, sej eller hoki. 300 g laxfilé. 1/2 purjolök. fänkål. 1/2 gul lök. 1 msk smör. 1 vitlöksklyfta. 1 1/2 tsk salt Kardemumma Gumman
Påsktårta med maräng, hasselnötter, passionscurd och mörk choklad Att bjuda på mäktig tårta efter en tung påskmiddag kan få även storätande gäster att börja svettas nervöst 175 grader
Citrus & fänkålsbakad Lax För den som vill skippa klassiska ägg & sill till påsk och göra en lite mera romantisk påskmiddag för två, då ska ni kika på det här receptet, himmelskt gott och lättlagat Världensbästa matblogg
Glad påsk! - Spröda sparrisflarn med fetaost - självklart går flarnen att göra större om man vill. 2 smördegsplattor. 12 st gröna sparrisar. 1 ägg. ½ pkt fetaost Elsas Skafferi
Fylld fläskfile med cantadou Fläskfile med cantadou ost ,soltorkade tomater och färska örter så har du en god rätt som går att förbereda en tid innan gästerna kommer MAT & BAKBLOGGEN
Krämig fiskgryta Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 msk olja 1 msk majsstärkelse 1 1/2 dl vispgrädde 3 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1 dl mjölk 1 röd paprika 4 portionsbitar lax (à 125 g) salt cayennepeppar 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Pannkakstårta Ett recept ur Per Mobergs bok Moberg lagar husmanskost. Har testat göra pannkakstårta förut, men den s var helt klart bäst Mat 365
Cannelloni med ädelost, ricotta och spenat 3 portioner. 200 g färska lasagneplattor. 1 burk ricotta. 150 g frusen bladspenat, tinad. 100 g ädelost, riven Farmors mat
Cannelloni med ricotta och spenat Så här gör du. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka vitlöken. Fräs i 3 msk olja tillsammans med tomatpuré i en gryta mittkok.expressen.se
Svampfylld cannelloni 250 g färska lasagneplattor. 2 dl riven parmesanost. 250 g champinjoner www.coop.se
Tarte tatin med päron 100 g strösocker35-40 g kallt smör i tärningar½ tsk malen ingefära½ tsk kanel3 stora päron, skalade, urkärnade och klyftade1 pkt smördeg1 Anna mitt i maten
Bœuf Bourguignon Det här receptet följer ungefär det från Carl Butlers kokbok som det beskriv i Öhmans utmärkta matblogg MATTOMTEN