För några veckor sedan bakade jag något som jag kallade energikakor. Sesamkakor3 dl oskalat sesamfrö1 dl solrosfrön1 dl macadaminötter10 grovt hackade torkade fikon3/4 dl råsocker1 dl sultanrussin1 äggvitaLägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en kletig massa
Barazek är spröda småkakor som doppas i pistagenötter och sesamfrön. Degen är väldigt skör, jobba varsamt men bestämt, se till att nötterna och fröna fastnar utan att du tar sönder kakorna
Förra helgen bad jag Karin med bloggen Karins kök om tips på mjuka kakor, och hon kom med flera frestande förslag, men det jag föll för och tyckte skulle passa till helgens kalas var chokladkaka med After Eight, och det receptet kommer här
. Det här är en jättegod efterrätt och mycket lätt att göra. Man kokar bara lite mannagryn, vispar lite grädde, toppar med hackade pistagenötter och häller sedan hemmagjord sirap över
Den består av två kakor med något sött emellan och eventuellt täckt i maräng, choklad eller kokos. Kakan är baserad på den vita degen till schackrutor, från Sju Sorters Kakor (som just Mia Öhrn fått i uppdrag att revidera, KUL
Idag bjuder jag på arabiskakakor med dadlar och valnötter med en touch av kardemumma. Det går att göra småkakor eller större kakor, avlånga eller små bollar
Underbart goda och mjuka bullar fyllda med dadlar. Ett vanligt bakverk som finns i Mellanöstern, som oftast brukas serveras på högtider men som även är god att äta till vardags