Mustiga grytor hör hösten och vintern till. Originalreceptet till just denna lite annorlunda variant, med bönor och katrinplommon, kommer från en blogg som heter 'VeganSandra' (se här)
Äntligen kan jag avslöja en liten hemlighet. Det är inte enbart mycket jobb och födelsedagar som är anledningen till att det har vart lugnt här på sistone
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat
Skär köttet i tärningar, 3x3 cm. Skala och klyfta löken. Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta. Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden
Sommaren är definitivt över. De senaste dagarna har varit gråa, regniga och kalla. Jag har införskaffat nya höststövlar och är på jakt efter en vinterjacka som får hålla mig varm under en, vad jag förväntar mig, lång vinter
Gör så här. Skär grönsakerna i skivor på längden, stek hårt i olja. Finhacka ingredienserna till dressingen, smaka av med salt, fond, svartpeppar och eventuellt lime och socker
Detta blev gårdagens och dagens lunch, lättlagat och gjort utan större ansträngning. Är hemma sjuk från jobbet och då vill jag ha bra hemlagad mat, men som gärna kräver ganska lite energi