Med lite smak av kola och choklad. Smaskiga till en kopp kaffe. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
)De är ju dessutom superenkla att baka, kräver ingen ugn och är en bra anledning till att använda dina "kraschade" tårtbottnar/sockerkakor då det behövs sockerkakssmulor i receptet
Grädda kakorna mitt i ugnen tills de fått färg, ca 10 min. Superenkelt. Supersmaskiga. Smälter i munnen. ca 45 st1 liten ask Bregott, ca 300 gram (grön)2,5 dl maizenamjöl3 dl vetemjöl1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader
Kommer ihåg från när man var ung och bodde hemma, så brukade pappa alltid köpa havrekakor. Vi hade alltid någon förpackning småkakor hemma, och just havrekakorna var en favorit
Jag lyckades iallafall hålla mig så att jag kunde ta bild och visa er de här underbart goda kakorna. Ca 15 bollar per plåt brukar vara lagom men utrymmet mellan dem ska vara generöst då de flyter ut till kakor i ugnen. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten i ca 2-3 minuter innan du flyttar över dem på galler
De här kakorna får sin goda kolasmak av karamelliserad mjölk, alltså färdigkokt kondenserad mjölk. Eftersom kakorna inte innehåller bakpulver kunde jag också använda min fina kakstämpel som jag fick i julklapp