Dessa kakor har jag sett på en rad olika ställen på nätet men som vanligt kan jag ju aldrig hålla mig helt till ett recept så jag skriver ner min egen variant
Använd helst Maldon salt eller Fleur de Sel som är två mer milda sorter av salt. Men då du är i affären heter det kondenseradmjölk och det krävs en process för att mjölken ska bli till kola
Jag blandade ner små minimaränger i smeten, ett gott och frasigt inslag mot den lite syrliga curden. Glassen görs med hjälp av grädde och kondenseradmjölk och valfri smaksättning
Riv skalet av en lime fint. Blanda under tiden äggulor och kondenseradmjölk i en bunke. 11 burk sötad, kondenserad (400 gram) mjölk. 10,75 dl pressad limesaft från 2 lime + finrivet skal av en lime
Daim ihop med glass är en favorit för många och här har jag gjort en egen daimglass. Vispa grädden fluffigt i en bunke och häll i den kondenserademjölken och vaniljsockret
Skillnaden är att jag har använt mig avKondenseradchokladmjölk, vilken redan smakar choklad. Det bästa av allt är att man slipper koka, hålla reda på temperatur, termometer osv
nu blev det min tur att prova denna lite annorlunda tillagning av kolakräm/kolasås. Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenseradmjölk
Det är en citronmarängpaj med kondenseradmjölk, väldigt lik Crème brûlée i smaken tyckte jag. Jag hade bara 2,5 citron hemma så därför blev min ganska söt men man kan lätt ha i saft av 3-4 citroner. Pressa "degen" i en springform och sätt i mitten av ugnen på 180 grader i 10 min. 2 kondenserademjölk burkar. 2) Vispa ihop kondenseradmjölk, 6 äggulor och citronsaft från 3-4 citroner. 2 kondenserad
När jag såg att temat på Månadens Sötsak i juli hos Theresia var Hemifrån, fick jag genast inre visioner av brännhet sol, glimmande eldflugor som lyste upp den tropiska natten, vajande kokospalmer, guldgul ananas, och saftig mango
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.