Matbröd

Matbröd

  • 9 Recept
Formfranska

Formfranska

50 g jäst. 75 g smör. 5 dl mjölk. 1 ägg. 1 tsk salt. ca 13 dl vetemjöl. Garnering. vallmofrön. Gör så här. 1. Smula ner jästen i en bunke
Frallor med fyrkornskross

Frallor med fyrkornskross

Baka lite härlig goda frallor med fyrkornskross till kvällsmat igår, perfekta att stoppa in i frysen och värma i ugnen när man blir sugen på lite varma frallor
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Blanda vatten, olja och jäst och rör ut tills jästen är upplöst i vätskan. Tillsätt salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop en smidig deg
Scones!

Scones!

God morgon på er,. Hoppas att ni haft en skön helg. Här har vi träffat vänner, fixat hemma, jag ska jobba lite och sånt där småfix ni vet

Scones

 Sätt ugnen på 275°. Blanda alla torra ingredienser. Finfördela smöret i blandningen med fingertopparna. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop degen
Grövre kavring med morötter

Grövre kavring med morötter

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en stor 2 l – 3 l brödform med rumsvarmt smör. Alternativt 2 mindre. Finriv morot