Jag hoppas verkligen att jag ska kunna ge deltagarna lite inspiration och självförtroende att mixtra själva med matlagningen, att det inte alls behöver vara krångligt att vara vegan
”Mapo tofu” en härligt kryddig och sichuanpepprig kinesisk tofurätt som tar 15 minuter att göra och som smakar bättre än allt hos din lokala svennekineskrog (med undantag från Lao Wai och Kokyo i Stockholm som jag rankar högt)
Hacka det urgröpta liksom lök, paprika och tomater. Fräs löken i olja, tillsätt aubergin-, paprika-, tomathack och koka ihop 5 minuter på svag värme. 4 skållade och skalade tomater
Min svärfar är kock, och vi talar ofta om mat när vi träffas. Av honom får jag tips på smaker som passar fint ihop trots att en kanske inte tänker på det, och även om han är en köttkock så tycker jag att flera av hans idéer går att översätta till min egen matlagning
Här kommer ett tips på snabbmat för de ljumna sommarkvällarna på altanen, som passar strålande tillsammans med en kall öl eller två såhär i semestertider
Här har vi en av den enklaste potatissalladen som man kan göra. Koka gärna potatisen en dag i förväg. Servera gärnas till stekta sojabitar/tofu rikligt kryddad och stekt länge på låg temperatur