Detta är så himla gott. En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour. En mustig auberginegryta som påminner en aning om den franska ratatouillen
Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Idag kommer Pers bidrag för veckan. Med risk för att verka tjatig så kommer här ännu en soppa. Det är hög tid att du utrustar dig med sax, plastpåse och kanske ett par handskar och ger dig ut och plockar nässlor, de är som bäst just nu (och gratis dessutom)
Smörgåstårta på en tisdag - Ja, varför inte. Har jag något att fira - Näe, eller jag kanskeska fira kärleken och livet, så då får det bli smörgåstårta på en tisdag, och för att jag ääääällllssskkkarrrrr smörgåstårta, jagskulle kunna äta denna gosak varje dag,hmmm
Den här goda pastagratängen såg dagens ljus när jag fått lite för mycket kokt pasta över. Jag hade dessutom räkor över efter midsommarfirandet, och tillsammans med bladspenat från frysen och en god kryddblandning från Krusmyntagården blev det en riktig festrätt mitt på blanka vardan
Börja med att skära tofun i strimlor och lägga i en marinad av 1 msk soja och 2 msk risvinäger. Låt gärna detta stå och dra sig i kylskåpet några timmar